keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Aina ei ole hyvä

Kyllä se on niin, että matkailu avartaa. Avartaa mieltä ja päätä välillä niin paljon, että ihan poksahtaa. Tässäpä iloksenne muutamia viime aikojen poksahduksia. Ja tiedoksi niille, jotka eivät ymmärrä sarkasmia... no, eipä muuta kuin että olen pahoillani.

Kyllä ei ole hyvä…
… kun linnut karjuu ikkunan takana aamuneljältä, niin että tärykalvot räjähtää. Ikkuna ei mene kiinni ja tuuli vinkuu kilpaa lintujen kanssa.

… menee ainakin neljä ja puoli minuuttia siihen, että suihkun hanasta saa tulemaan lämmintä vettä. Ensin se on jäätävän kylmää, mutta juuri kun työnnät varpaasi siihen, se on kuin suoraan tuonpuoleisesta sieltä kuumemmalta puolelta.

… kun on niin kylmä, että nenä on jäässä.

… kun menet ulos, on niin kuuma, että palat.

… kun et saa kunnollista kahvia. On kaiken maailman sekoituksia kuumalla maidolla, vaahdolla ja kokkareilla, kylmää, suklaista ja murua. Mutta ei tavallista kahvia.

… kun on niin kummallisia makarooneja kaikissa ruuissa. Käsintehtyjä keskeltä paksuja makkaran näköisiä pökäleitä, palloja ja siltä ja väliltä. Eikä niitä edes sanota makarooneiksi.

… kun on kaduilla semmoiset kivet, että korkokengillä ei voi kävellä. Ensin katkaiset koron ja lopulta taittuu nilkkakin. Ei voi kävellä lenkkareillakaan, kun on semmoisia monttuja.

Kävele siinä nyt sitten.

… kun ei ole korkokenkiä. Mitä ihmettä naisen päässä liikkuu, kun se ei ota korkokenkiä matkalle?

… kun on joka puolella ihmisiä. Aina on puhuttava kielillä eikä kukaan ikinä puhu suomea.

… kun on joka puolella turisteja, eikä saa olla rauhassa. Pahimmassa tapauksessa niiden joukossa voi olla joku suomalainen.

… kun on ihmisillä semmoisia kieliä, että ei niitä voi kukaan puhua. On semmoisia nimiäkin, joita ei voi lausua. Miten he voivat kutsua toisiaan, kun on ihmisillä niin vaikeat nimet? Suomalaiset olisi niin paljon helpompia, niin kuin vaikka Päivi. Ihan perusnimi ja vieläpä niin vanhanaikainen, että kaikkihan sen nyt osaa.

… kun on vessapaperissa tuoksu. Siis jo ennen käyttöä. On persikkaa, mansikkaa, vaniljaa ja rauhoittavaa violettia.

… kun ei ole vessan ovessa lukkoa. Voi hyvänen aika.

… kun on kaikissa ovissa niin ihmeelliset lukot, että ne pitää sulkeakin avaimella. Eipä ole kiireisen hommaa se.

Tätä voi koittaa avata vaikka puutikulla.







1 kommentti: